ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον Α.Γ.Σ. Ωρίων Πολυγύρου,  τον Α.Ο. Οξύθεμις, τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Πολυγύρου, τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Κ.Α. Πολυγύρου, τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου, τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, τον Σύλλογο Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου, τον Χορευτικό Όμιλο Πολυγύρου και άλλους τοπικούς φορείς του Δήμου Πολυγύρου, διοργανώνουν τον 5ο Αγώνα ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ RUN ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2021, με σκοπό την προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου. Ο Αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Δήμου Πολυγύρου και με την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, της Κοινότητας Πολυγύρου και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής. Με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει 2 Αγώνες:

1. Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5,2 χλμ, τρέξιμο ή δυναμικό περπάτημα. 

2. Αγώνα Βουνού - Πόλης RUN 14,6 χλμ.

 

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Α.μεΑ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ "ΑΓΑΠΗ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΚΙΒΩΤΟΣ"

 

Όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και οι κηδεμόνες των ανηλίκων θα πρέπει να αποδεχτούν και να συμφωνήσουν  με τους παρακάτω όρους: 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ. Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5-9-2021.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ / ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.  Η Eκκίνηση και ο Tερματισμός και για τους 2 Αγώνες θα γίνει στην Πλατεία Ηρώων στον Πολύγυρο. Η εκκίνηση για τα 5,2 χλμ θα δοθεί στις 10:00 το πρωί. Η εκκίνηση για τα 14,6 χλμ θα δοθεί 15 λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 10:15.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ.  Για τον Αγώνα των 5,2 km το χρονικό όριο Τερματισμού είναι 1 ώρα.  Για τον Αγώνα των 14,6 km το χρονικό όριο τερματισμού είναι 2 ώρες και 15 λεπτά.  Μετά το τέλος των χρονικών ορίων, οι συμμετέχοντες δεν έχουν κάλυψη από τη διοργάνωση και συνεχίζουν με δική τους ευθύνη, από το πεζοδρόμιο ή στην άκρη του δρόμου. Εάν τυχόν υπάρχει καθυστέρηση στην εκκίνηση, τα χρονικά όρια τερματισμού ισχύουν ως άνω.

ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.  Στον Αγώνα των 14,6 χλμ μπορούν να πάρουν μέρος άτομα από 15 χρονών και άνω.  Για τους ανήλικους συμμετέχοντες στα 14,6 χλμ,  ηλικίας 15-18, απαιτείται συναίνεση του κηδεμόνα, συμπληρώνοντας τη σχετική δήλωση, όπου αναλαμβάνει  την ευθύνη για την συμμετοχή και την καλή κατάσταση της υγείας των ανηλίκων.

Στους αγώνες 5,2 χλμ μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 13 χρονών και άνω. Για τους ανήλικους συμμετέχοντες στα 5,2 χλμ,  ηλικίας 13-18, απαιτείται συναίνεση του κηδεμόνα, συμπληρώνοντας τη σχετική δήλωση, όπου αναλαμβάνει την ευθύνη για την συμμετοχή και την καλή κατάσταση της υγείας των ανηλίκων.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ.  Εάν δεν κατατεθεί η Αίτηση Εγγραφής, η συμμετοχή δεν θεωρείται έγκυρη. Η Αίτηση Εγγραφής – Συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά   μέσω της Ειδικής Φόρμας - Αίτησης Εγγραφής, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα run.polygyros.gr   Στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και μετά την επιβεβαίωση να στέλνονται πατώντας στο τέλος το κουμπί Finish.

Ηλεκτρονικές Εγγραφές θα γίνονται το αργότερο μέχρι τις 3-9-2021 στις 20.00. Μετά από αυτήν την ημερομηνία και ώρα, κλείνουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές. 

Ελάχιστες χειρόγραφες Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν την ημέρα του αγώνα, στο χώρο της Γραμματείας, μεταξύ των ωρών 8.30 πμ έως 9.30 πμ.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Για τον Αγώνα των 5,2 km, το αντίτιμο συμμετοχής είναι 8 ευρώ. Για τον Αγώνα των 14,6 km, το αντίτιμο συμμετοχής είναι 13 ευρώ.   Για ομαδικές συμμετοχές (10 άτομα και πάνω) το κόστος διαμορφώνεται στα 10€ για τον αγώνα 14,6 χλμ και 6€ για τον αγώνα 5,2 χλμ.   Έγκυρες - ολοκληρωμένες εγγραφές θεωρούνται αυτές στις οποίες έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αντίστοιχων ποσών.   Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας του αγώνα του 2019, μπορεί να συμμετέχει στο 5ο Polygyros Run, μόνο με την αίτηση εγγραφής, χωρίς την καταβολή του ποσού της συμμετοχής. 

ΠΑΡΟΧΕΣ (Αγώνες 5,2 και 14,6 km).  Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, Εθελοντές, Σταθμοί τροφοδοσίας, Τεχνικά Μπλουζάκια, Υγειονομική Κάλυψη, Διασώστες, Οχήματα, Ιατρική υποστήριξη, Βραβεύσεις με κύπελλα και Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ.  Για τα 14,6 km υπάρχουν 3 Σταθμοί Τροφοδοσίας : 1ος στο 5 km, 2ος στο 9,7 km και 3ος στο 12 km.   Οι 3 παραπάνω σταθμοί περιλαμβάνουν εμφιαλωμένο νερό και  ισοτονικό ρόφημα.

Για τα 5,2 km υπάρχει 1 σταθμός στο 3 km, με εμφιαλωμένο νερό.  

Στον Τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν χωρίς φυσική επαφή  πλαστική μικρή τσάντα, η οποία θα περιλαμβάνει Νερό, Χυμό ή ισοτονικό και Μπανάνα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.  Η παραλαβή του πακέτου Chip χρονομέτρησης/ Αριθμών, θα γίνετε τις δύο προηγούμενες μέρες των αγώνων Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα 19.00 - 22.00, στο χώρο της εκκίνησης στην πλατεία Ηρώων, όπου θα βρίσκεται η Γραμματεία της Διοργάνωσης. Την  ημέρα των Αγώνων, Κυριακή πρωί , το πακέτο θα παραλαμβάνεται 8.30 - 9.30, στον ίδιο  χώρο από τη Γραμματεία.  Συνίσταται σε όσους είναι από τον Πολύγυρο και κοντινά μέρη, να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής την Παρασκευή ή το Σάββατο απόγευμα, για την αποφυγή συνωστισμού το πρωί της Κυριακής. 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ.  Οι Απονομές θα γίνουν στις 12.30   Στον Αγώνα των 14,6 χλμ θα βραβευτούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης, αλλά και οι νικητές των Ηλικιακών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών 15-34, 35-49, 50+. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση των ηλικιακών κατηγοριών, είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 10 ατόμων ανά κατηγορία. Οι νικητές της Γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών.

Στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 χλμ θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι Άνδρες και οι 3 πρώτες Γυναίκες της Γενικής Κατάταξης αλλά και οι νικητές των Ηλικιακών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών 13-34, 35-49 και  50+. Οι νικητές της Γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο το οποίο θα παραλάβουν χωρίς φυσική επαφή μέσα σε πλαστική σακούλα μαζί με την τροφοδοσία τερματισμού.

ΑΛΛΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες στα 14,6 χλμ, στα 5,2 χλμ,  θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση στην αίτηση συμμετοχής, με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για οποιοδήποτε ιατρικό συμβάν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για τους ανήλικους 13-18 ετών, την ευθύνη αναλαμβάνει ο κηδεμόνας τους, υπογράφοντας τη σχετική υπεύθυνη δήλωση παράλληλα με την αίτηση συμμετοχής. Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα γίνεται μόνο από τους κηδεμόνες τους. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. 

Οι Συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την παραλαβή του αριθμού τους, να επιδεικνύουν υποχρεωτικά στη Γραμματεία Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19 (εκδίδεται από gov.gr), ή βεβαίωση Αρνητικού Rapid Test ή PCR test 48 ωρών.

Self Test δεν γίνονται δεκτά.

Όσοι δεν προσκομίσουν τα παραπάνω , αποκλείονται αυτόματα από τον αγώνα και δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και στους 2 αγώνες είναι 500 άτομα. Εφόσον συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, κλείνουν οι εγγραφές και οποιαδήποτε συμμετοχή μετά δεν είναι έγκυρη.

Στην περίπτωση Ακύρωσης της συμμετοχής σας, παρακαλείσθε να το γνωστοποιήσετε με μήνυμα στο 6944831115 έως τις 3-9-2021, αναγράφοντας το όνομα σας, την απόσταση που έχετε δηλώσει και την πρόθεσή σας να ακυρώσετε τη συμμετοχή σας. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, δεν επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής. 

Όλοι οι συμμετέχοντες, στον Αγώνα των 5,2 χλμ και 14,6 χλμ, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, θα πρέπει να έχουν τοποθετημένο επάνω τους σε εμφανή σημείο στο μπροστινό μέρος του σώματος, τον Αριθμό Συμμετοχής (ΒΙΒ). 

Οι Συμμετέχοντες οφείλουν να σεβαστούν τη φύση και να μην πετάνε σκουπίδια στη διαδρομή. Οφείλουν να αφήνουν τα πλαστικά μπουκάλια, στους σταθμούς τροφοδοσίας, έτσι ώστε να περισυλλέγονται και να οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κριτών και διοργανωτών, διαφορετικά είναι δυνατόν ακόμα και να ακυρωθούν.  Τυχόν ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός 15 λεπτών από τον τερματισμό, μόνο από τον αθλητή αυτοπροσώπως, εγγράφως στην γραμματεία αγώνων.

Περισυλλογή Δρομέων: Αυτοκίνητο της διοργάνωσης με εθελοντές θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να περισυλλέγει  τυχόν αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν, μπορούν να περιμένουν στους σταθμούς τροφοδοσίας, μέχρι το αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ - ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ - ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ.  Τα προσωπικά αντικείμενα των συμμετεχόντων  θα τοποθετούνται σε ειδικές πλαστικές σακούλες και θα φυλάσσονται από εθελοντές σε εξωτερικό χώρο, στην αυλή  του Γυμνασίου Πολυγύρου, 100 μέτρα από την αφετηρία. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αντικείμενα αξίας, πχ κινητά, χρήματα κλπ. και οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν απώλειά τους. Συστήνεται  στους αθλητές να προσέλθουν με  την στολή αγώνα  ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουν ρουχισμό. Σε κοντινό χώρο υπάρχουν τουαλέτες όπου θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και καθαριότητας.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ.  Όσοι έρχονται από άλλες πόλεις, μπορούν να παρκάρουν στο Δημοτικό πάρκινγκ κάτω από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από το σημείο εκκίνησης και τερματισμού και στις γύρω περιοχές.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.  Οι Χάρτες Διαδρομών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Αγώνα.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ . Οι συμμετέχοντες, κατά την συμπλήρωση της Αίτησης Εγγραφής – Συμμετοχής, συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματός τους και της εικόνας τους από τους Διοργανωτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους χορηγούς του αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗΣ. Για λόγους ανωτέρας βίας ή και εφόσον οι Διοργανωτές το κρίνουν αναγκαίο, έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν την ημερομηνία διεξαγωγής ή να αναβάλλουν τους Αγώνες, ή να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή την ώρα έναρξης ή να αλλάξουν τους όρους διεξαγωγής των Αγώνων.  

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα για λόγους ανωτέρας βίας το αντίτιμο συμμετοχής θα επιστραφεί αφού αφαιρεθεί η προμήθεια του εμβάσματος που υπάρχει στην εκάστοτε τράπεζα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 14,6 ΧΛΜ

Ώρα εκκίνησης 10.15 πμ.  Η Eκκίνηση / Tερματισμός είναι στην πλατεία Ηρώων στον Πολύγυρο. Ο Αγώνας των 14,6 χλμ έχει συνολική θετική υψομετρική διαφορά 650 μ. και περιλαμβάνει 9,7 χλμ χωμάτινο ομαλό δασικό δρόμο στο Βουνό Τσουκαλάς του Πολυγύρου, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, και 5 χλμ άσφαλτο, εντός και εκτός πόλης και απευθύνεται σε δρομείς μέσης και ανώτερης εμπειρίας. Η διαδρομή είναι πανέμορφη, συνδυάζει πόλη και βουνό και έχει θέα προς όλη τη Χαλκιδική, Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άγιο Όρος και Χολομώντα.
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα 14,6 χλμ έχουν όλοι οι αθλούμενοι άνω των 15 ετών, οι οποίοι εφόσον αποδέχονται και συμφωνούν με τους όρους διεξαγωγής του Αγώνα, τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι Συμμετέχοντες πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν στη Γραμματεία Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19 (εκδίδεται από gov.gr), ή βεβαίωση Αρνητικού Rapid Test ή PCR test 48 ωρών.  

Για τον αγώνα των 14,6 χλμ θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας. Στον τερματισμό θα υπάρχουν εμφιαλωμένα νερά, χυμοί ή ισοτονικά και μπανάνες.

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 2 ώρες και 15 λεπτά.

Το κόστος συμμετοχής στον Αγώνα των 14,6 χλμ είναι 13 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΑΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 5,2 ΧΛΜ

Ώρα εκκίνησης 10.00 πμ.  Η Eκκίνηση και ο Tερματισμός είναι στην πλατεία Ηρώων στον Πολύγυρο. Ο Λαϊκός Δρόμος Υγείας των 5,2 χλμ απευθύνεται σε αρχάριους ή έμπειρους δρομείς 5 χιλιομέτρων, μαθητές, πεζοπόρους, μέλη συλλόγων (οχι απαραίτητα αθλητικών) και γενικά σε οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε ένα δρομικό γεγονός τρέχοντας ή και περπατώντας δυναμικά. Περιλαμβάνει 4 χλμ άσφαλτο μέσα στην πόλη και 1 χλμ χωμάτινο δρόμο στη φύση. Η διαδρομή διέρχεται από αξιοθέατα σημεία εντός και εκτός της πόλης.
Δικαίωμα συμμετοχής στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 χλμ έχουν όλοι, ακόμα και ανήλικοι 13-18 ετών.  Οι Συμμετέχοντες πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν στη Γραμματεία Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19 (εκδίδεται από gov.gr), ή βεβαίωση Αρνητικού Rapid Test ή PCR test 48 ωρών.  

Για τον αγώνα των 5,2 χλμ θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με εμφιαλωμένα νερά, στη θέση Παναγία, 3 χλμ από την εκκίνηση. Στον τερματισμό θα υπάρχουν εμφιαλωμένα νερά, χυμοί ή ισοτονικά και μπανάνες.

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα.

Για τον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 χλμ το κόστος συμμετοχής είναι 8 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα σχετικά με  Covid-19, τα οποία καθορίζονται από τους αρμόδιους φορείς.   

 

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλ. 6944831115     email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     Ιστοσελίδα:  http://run.polygyros.gr

Πατήστε εδώ για να κάνετε εγγραφή | REGISTRATION FORM