ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον Α.Ο. Οξύθεμις, τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής, τον Σύλλογο Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου, τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Κ.Α. Πολυγύρου, τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, τον Χορευτικό Όμιλο Πολυγύρου, τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Πολυγύρου, τη Νίκη Πολυγύρου, τον Σύλλογο Κρητών Πολυγύρου, τον Σύλλογο Ηπειρωτών Πολυγύρου και άλλους τοπικούς φορείς του Δήμου Πολυγύρου, διοργανώνουν τον 6ο Αγώνα ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ RUN ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2022, με σκοπό την προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου. Ο Αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Δήμου Πολυγύρου και με την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής. 

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει 3 Αγώνες:

1. Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5 χλμ, τρέξιμο ή δυναμικό περπάτημα. 

2. Αγώνα Βουνού - Πόλης RUN 14,6 χλμ.

3. Παιδικός Αγώνας 8-12 ετών 1000μ 

Όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και οι κηδεμόνες των ανηλίκων θα πρέπει να αποδεχτούν και να συμφωνήσουν  με τους παρακάτω όρους: 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ. Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4-9-2022.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ / ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.  Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός και για τους 3 Αγώνες θα γίνει στην Πλατεία Ηρώων στον Πολύγυρο. Η εκκίνηση για τα 5 χλμ θα δοθεί στις 10:00 το πρωί. Η εκκίνηση για τα 14,6 χλμ θα δοθεί 15 λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 10:15.  Και η εκκίνηση για τον Παιδικό Αγώνα θα γίνει στις 12.30

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ.  Για τον Αγώνα των 5 km το χρονικό όριο Τερματισμού είναι 1 ώρα.  Για τον Αγώνα των 14,6 km το χρονικό όριο τερματισμού είναι 2 ώρες και 15 λεπτά.  Μετά το τέλος των χρονικών ορίων, οι συμμετέχοντες δεν έχουν κάλυψη από τη διοργάνωση και συνεχίζουν με δική τους ευθύνη, από το πεζοδρόμιο ή στην άκρη του δρόμου. Εάν τυχόν υπάρχει καθυστέρηση στην εκκίνηση, τα χρονικά όρια τερματισμού ισχύουν ως άνω.

ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.  Στον Αγώνα των 14,6 χλμ μπορούν να πάρουν μέρος άτομα από 15 χρονών και άνω.  Για τους ανήλικους συμμετέχοντες στα 14,6 χλμ,  ηλικίας 15-18, απαιτείται συναίνεση του κηδεμόνα, συμπληρώνοντας τη σχετική δήλωση, όπου αναλαμβάνει  την ευθύνη για την συμμετοχή και την καλή κατάσταση της υγείας των ανηλίκων.

Στον αγώνα 5 χλμ μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 13 χρονών και άνω. Για τους ανήλικους συμμετέχοντες στα 5 χλμ, ηλικίας 13-18, απαιτείται συναίνεση του κηδεμόνα, συμπληρώνοντας τη σχετική δήλωση, όπου αναλαμβάνει την ευθύνη για την συμμετοχή και την καλή κατάσταση της υγείας των ανηλίκων.

Στον Παιδικό Αγώνα 1000μ μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, δηλαδή γεννημένοι το 2010, 2011, 2012, 2013, 2014.  Απαιτείται συναίνεση του κηδεμόνα, συμπληρώνοντας τη σχετική δήλωση, όπου αναλαμβάνει την ευθύνη για την συμμετοχή και την καλή κατάσταση της υγείας των παιδιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ.  Εάν δεν κατατεθεί η Αίτηση Εγγραφής, η συμμετοχή δεν θεωρείται έγκυρη. Η Αίτηση Εγγραφής – Συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά   μέσω της Ειδικής Φόρμας - Αίτησης Εγγραφής, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα run.polygyros.gr   Στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και μετά την επιβεβαίωση να στέλνονται πατώντας στο τέλος το κουμπί Finish.

Ηλεκτρονικές Εγγραφές θα γίνονται το αργότερο μέχρι τις 30-8-2022 στις 20.00. Μετά από αυτήν την ημερομηνία και ώρα, κλείνουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές. 

Ελάχιστες χειρόγραφες Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν την ημέρα του αγώνα, στο χώρο της Γραμματείας, μεταξύ των ωρών 8.30 πμ έως 9.30 πμ.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Για τον Παιδικό Αγώνα η συμμετοχή είναι Δωρεάν. Για τον Αγώνα των 5 km, το αντίτιμο συμμετοχής είναι 8 ευρώ. Για τον Αγώνα των 14,6 km, το αντίτιμο συμμετοχής είναι 13 ευρώ.   Για ομαδικές συμμετοχές (10 άτομα και πάνω), το κόστος διαμορφώνεται στα 6 ευρώ για τον αγώνα 5 χλμ και 10 ευρώ για τον αγώνα 14,6 χλμ.   Έγκυρες - ολοκληρωμένες εγγραφές θεωρούνται αυτές στις οποίες έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αντίστοιχων ποσών.   Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας του αγώνα του 2021, μπορεί να συμμετέχει στο 6ο Polygyros Run, μόνο με την αίτηση εγγραφής, χωρίς την καταβολή του ποσού της συμμετοχής. 

ΠΑΡΟΧΕΣ (Αγώνες 5 και 14,6 km).  Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, Εθελοντές, Σταθμοί τροφοδοσίας, Τεχνικά Μπλουζάκια, Υγειονομική Κάλυψη, Διασώστες, Οχήματα, Ιατρική υποστήριξη, Βραβεύσεις με κύπελλα και Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους ακόμα και για τα παιδιά 8-12 ετών.

Στους ανήλικους συμμετέχοντες 8-12 ετών, όπου η συμμετοχή είναι Δωρεάν, δεν περιλαμβάνεται δωρεάν μπλουζάκι. Εάν όμως ζητηθεί, είναι διαθέσιμο και στοιχίζει 5 ευρώ.   

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ.  Για τα 14,6 km υπάρχουν 3 Σταθμοί Τροφοδοσίας : 1ος στο 5 km, 2ος στο 9,7 km και 3ος στο 12 km.   Οι 3 παραπάνω σταθμοί περιλαμβάνουν εμφιαλωμένο νερό και  ισοτονικό ρόφημα.

Για τα 5 km υπάρχει 1 σταθμός στο 2,5 km, με εμφιαλωμένο νερό.  

Στον Τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν χωρίς φυσική επαφή  πλαστική μικρή τσάντα, η οποία θα περιλαμβάνει Νερό, Χυμό ή ισοτονικό και Μπανάνα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.  Η παραλαβή του πακέτου Chip χρονομέτρησης/ Αριθμών, θα γίνετε τις δύο προηγούμενες μέρες των αγώνων Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα 19.00 - 22.00, στο χώρο της εκκίνησης στην πλατεία Ηρώων, όπου θα βρίσκεται η Γραμματεία της Διοργάνωσης. Την  ημέρα των Αγώνων, Κυριακή πρωί , το πακέτο θα παραλαμβάνεται 8.30 - 9.30, στον ίδιο  χώρο από τη Γραμματεία.  Συνίσταται σε όσους είναι από τον Πολύγυρο και κοντινά μέρη, να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής την Παρασκευή ή το Σάββατο απόγευμα, για την αποφυγή συνωστισμού το πρωί της Κυριακής. 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ.  Οι Απονομές θα γίνουν στις 13.00.  

Στον Αγώνα των 14,6 χλμ θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης, αλλά και οι νικητές των Ηλικιακών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών 15-34, 35-49, 50+. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση των ηλικιακών κατηγοριών, είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 10 ατόμων ανά κατηγορία. Οι νικητές της Γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών.

Στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5 χλμ θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι Άνδρες και οι 3 πρώτες Γυναίκες της Γενικής Κατάταξης αλλά και οι νικητές των Ηλικιακών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών 13-34, 35-49 και  50+. Οι νικητές της Γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών.

Στον Παιδικό Αγώνα θα υπάρχουν αριθμοί BIB, δεν θα γίνει χρονομέτρηση, θα βραβευτούν όμως τα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο το οποίο θα παραλάβουν χωρίς φυσική επαφή μέσα σε πλαστική σακούλα μαζί με την τροφοδοσία τερματισμού.

ΑΛΛΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι Συμμετέχοντες θα πρέπει κατά την παραλαβή του αριθμού τους, να επιδεικνύουν υποχρεωτικά στη Γραμματεία Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19 (εκδίδεται από gov.gr), ή βεβαίωση 24ωρου Αρνητικού Rapid Test ή PCR test 48 ωρών.

Όσοι δεν προσκομίσουν τα παραπάνω, αποκλείονται αυτόματα από τον αγώνα και δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων. 

Εάν αλλάξει η οδηγία της Πολιτείας για το παραπάνω θέμα, θα τροποποιηθεί ανάλογα και η προκήρυξη.

Όλοι οι συμμετέχοντες στα 14,6 χλμ, στα 5 χλμ και στον Παιδικό Αγώνα,  θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση στην αίτηση συμμετοχής, με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για οποιοδήποτε ιατρικό συμβάν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για τους ανήλικους 8-18 ετών, την ευθύνη αναλαμβάνει ο κηδεμόνας τους, υπογράφοντας τη σχετική υπεύθυνη δήλωση παράλληλα με την αίτηση συμμετοχής. Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής των ανηλίκων θα γίνεται μόνο από τους κηδεμόνες τους. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. 

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και στους 3 αγώνες είναι 600 άτομα. Εφόσον συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, κλείνουν οι εγγραφές και οποιαδήποτε συμμετοχή μετά δεν είναι έγκυρη.

Στην περίπτωση Ακύρωσης της συμμετοχής σας, παρακαλείσθε να το γνωστοποιήσετε με μήνυμα στο 6944831115 έως τις 30-8-2022, αναγράφοντας το όνομα σας, την απόσταση που έχετε δηλώσει και την πρόθεσή σας να ακυρώσετε τη συμμετοχή σας. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, δεν επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής. 

Όλοι οι συμμετέχοντες, στους Αγώνες των 5 χλμ και 14,6 χλμ, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, θα πρέπει να έχουν τοποθετημένο επάνω τους σε εμφανή σημείο στο μπροστινό μέρος του σώματος, τον Αριθμό Συμμετοχής (ΒΙΒ). 

Οι Συμμετέχοντες οφείλουν να σεβαστούν τη φύση και να μην πετάνε σκουπίδια στη διαδρομή. Οφείλουν να αφήνουν τα πλαστικά μπουκάλια, στους σταθμούς τροφοδοσίας, έτσι ώστε να περισυλλέγονται και να οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κριτών και διοργανωτών, διαφορετικά είναι δυνατόν ακόμα και να ακυρωθούν.  Τυχόν ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός 15 λεπτών από τον τερματισμό, μόνο από τον αθλητή αυτοπροσώπως, εγγράφως στην γραμματεία αγώνων.

Περισυλλογή Δρομέων: Αυτοκίνητο της διοργάνωσης με εθελοντές θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να περισυλλέγει  τυχόν αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν, μπορούν να περιμένουν στους σταθμούς τροφοδοσίας, μέχρι το αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ - ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ - ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ.  Τα προσωπικά αντικείμενα των συμμετεχόντων  θα τοποθετούνται σε ειδικές πλαστικές σακούλες και θα φυλάσσονται από εθελοντές σε εξωτερικό χώρο, στην αυλή  του Γυμνασίου Πολυγύρου, 100 μέτρα από την αφετηρία. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αντικείμενα αξίας, πχ κινητά, χρήματα κλπ. και οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν απώλειά τους. Συστήνεται  στους αθλητές να προσέλθουν με  την στολή αγώνα  ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουν ρουχισμό. Σε κοντινό χώρο υπάρχουν τουαλέτες όπου θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και καθαριότητας.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ.  Όσοι έρχονται από άλλες πόλεις, μπορούν να παρκάρουν στο Δημοτικό πάρκινγκ κάτω από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από το σημείο εκκίνησης, καθώς και στις γύρω περιοχές.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.  Οι Χάρτες Διαδρομών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Αγώνα.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ . Οι συμμετέχοντες, κατά την συμπλήρωση της Αίτησης Εγγραφής – Συμμετοχής, συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματός τους και της εικόνας τους από τους Διοργανωτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους Χορηγούς του αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗΣ. Για λόγους ανωτέρας βίας ή και εφόσον οι Διοργανωτές το κρίνουν αναγκαίο, έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν την ημερομηνία διεξαγωγής ή να αναβάλλουν τους Αγώνες, ή να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή την ώρα έναρξης ή να αλλάξουν τους όρους διεξαγωγής των Αγώνων.  

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα για λόγους ανωτέρας βίας το αντίτιμο συμμετοχής θα επιστραφεί αφού αφαιρεθεί η προμήθεια του εμβάσματος που υπάρχει στην εκάστοτε τράπεζα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΑΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 5 ΧΛΜ

Ώρα εκκίνησης 10.00 πμ.  Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός είναι στην πλατεία Ηρώων στον Πολύγυρο. Ο Λαϊκός Δρόμος Υγείας διέρχεται από κεντρικούς δρόμους και αξιοθέατα σημεία εντός πόλης.

Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και απευθύνεται σε αρχάριους ή έμπειρους δρομείς 5 χιλιομέτρων, μαθητές, πεζοπόρους, μέλη συλλόγων (όχι απαραίτητα αθλητικών) και γενικά σε οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε ένα δρομικό γεγονός τρέχοντας ή και περπατώντας δυναμικά.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας έχουν όλοι, ακόμα και ανήλικοι 13-18 ετών.  

Οι Συμμετέχοντες πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν στη Γραμματεία Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19 (εκδίδεται από gov.gr), ή βεβαίωση 24ωρου Αρνητικού Rapid Test ή PCR test 48 ωρών.  

Θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με εμφιαλωμένα νερά, στο 2,5 χλμ. Στον τερματισμό θα υπάρχουν εμφιαλωμένα νερά, χυμοί ή ισοτονικά και μπανάνες.

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 8 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 14,6 ΧΛΜ

Ώρα εκκίνησης 10.15 πμ.  Η Eκκίνηση / Tερματισμός είναι στην πλατεία Ηρώων στον Πολύγυρο. Ο Αγώνας των 14,6 χλμ έχει συνολική θετική υψομετρική διαφορά 650 μ. και περιλαμβάνει 9,7 χλμ χωμάτινο ομαλό δασικό δρόμο στο Βουνό Τσουκαλάς του Πολυγύρου, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, και 5 χλμ άσφαλτο, εντός και εκτός πόλης και απευθύνεται σε δρομείς μέσης και ανώτερης εμπειρίας.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη, συνδυάζει πόλη και βουνό και έχει θέα προς όλη τη Χαλκιδική, Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άγιο Όρος και Χολομώντα.
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα 14,6 χλμ έχουν όλοι οι αθλούμενοι άνω των 15 ετών, οι οποίοι εφόσον αποδέχονται και συμφωνούν με τους όρους διεξαγωγής του Αγώνα, τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι Συμμετέχοντες πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν στη Γραμματεία Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19 (εκδίδεται από gov.gr), ή βεβαίωση 24ωρου Αρνητικού Rapid Test ή PCR test 48 ωρών.  

Για τον αγώνα των 14,6 χλμ θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας. Στον τερματισμό θα υπάρχουν εμφιαλωμένα νερά, χυμοί ή ισοτονικά και μπανάνες.

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 2 ώρες και 15 λεπτά.

Το κόστος συμμετοχής στον Αγώνα των 14,6 χλμ είναι 13 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα σχετικά με  Covid-19, τα οποία καθορίζονται από τους αρμόδιους φορείς.    

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 (το παραπάνω link θα ενημερωθεί αργότερα)

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλ. 6944831115   

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     

Ιστοσελίδα: http://run.polygyros.gr

Πατήστε εδώ για να κάνετε εγγραφή | REGISTRATION FORM 

 (το παραπάνω link θα ενημερωθεί αργότερα)